BodyBuilder Gym

A BodyBuilder Gym egy minden fitnessz és wellness jelleget nélkülöző testépítő edzőterem. Hardcore bodybuilding felszerelés, azaz vasak vannak és gépek.
Ha meglesz a jubileum és az ezredik barom is bejön megkérdezni, hogy van-e szauna, extra szolgáltatásként felszerelünk egy géppuskát.
Hozzánk ún. edzést végezni járnak az emberek, pontosabban sportolók. Jó a hangulat, nincsenek félmeztelen feszengők meg papucsos buzik, aki ide jár, az rendesen edz, nem tartja fel pofázással a többieket. Ez a terem azoknak való, akik komolyan gondolják.
Elérhetőségünk: www.bodybuildergym.hu

Friss topikok

Edzés télen

2014.02.03. 16:24 bodybulvár

edzés hóban.jpg
Elég viccesnek hangzik, hogy erről van mit beszélni. A tapasztalat mégis azt mutatja, hogy érdemes. Persze nyilván nem arról van szó, hogy te vagy Rocky IV. és a tundrán készülsz Ivan Drago ellen, mert télen is ugyanígy bent edzünk a teremben, de azért mégsem minden ugyanaz.

Télen, hidegben két eset van: vagy van valakinek kedve edzeni, vagy a hideg miatt lusta elmenni a teremig. Ezek tök lényegtelen dolgok, hiszen mindez akaraterő kérdése, az akaratereje pedig mindenkinek az egyéni problémája.

Nyilván kár szót vesztegetni azokra, akiknek az időjárás akadály: nekik a tél most hideg, a nyár meg majd meleg lesz, ürügy mindig van.

Más kérdés, hogy sokan újévi fogadalomként megrohanják a termet januárban és ez a lelkükben égő tűz és vasakarat kitart akár februárig is.

Valamivel érdekesebb dolog az a közkeletű bölcsesség, miszerint télen tömegelni kell. Van, aki azt hiszi, télen jobban nő az izom, mert nyáron a melegben nehezebb enni, meg ugye nyárra diétázni kell, mert jön a strand és kötelező a magamutogatás.

Nyilván emberek tömegei izgulnak arra, hogy milyen lesz Pista formája nyárra. Legalábbis Pista ezt hiszi, ezt mondja szegénynek a lelki nyomora.  Ciki neki nyáron megjelenni ha nem gyúrt, mint a güzü. A csajok dettó ugyanez, persze a diétával.

(Halkan megjegyzem: a magyar testépítő társadalmat éveken át nem érdekelte az Év Testépítője Díjátadás, derogált a díjazottakkal kezet fogni, amit részben ezért már meg sem tartunk. Nem érdekelte őket a Cedric McMillan IFBB pro szeminárium. Nem érdekelte őket - szerencsére nézőket annál jobban - a legendás Kathi Béláról (lásd. Totalcaron is) szóló Támadás 2. című film mozibemutatója.

De a Scitec Muscle Beachen ott feszeng mindenki nyáron. Ha másokról, másvalaki elismeréséről van szó, az lényegtelen, a legkomolyabb bajnokokra sem vagyunk kíváncsiak. Az önimádat, a magamutogatás viszont mindennél erősebb.)

Mindez itt fent csak rizsa, bevezető. A cikk egyetlen apró tényező miatt született meg, ami lényeges, érinti a télen is szorgalmasan edzőterembe járókat és nagyon-nagyon sokan elrontják.

Ez pedig a téli öltözet. És nem arról van szó, hogy vegyél-e fel hótaposót.

nem jó_1.jpg

Az edzőtermekben nyilván van fűtés, de normális esetben a szobahőmérsékletnél azért hidegebb van. Nem véletlen ez, ez ugyanis a normális, hiszem az edző emberek hőt termelnek, és ha a fűtés nagyon menne, kellemetlen lenne az edzést lenyomni. Feleslegesen csinálnánk a télből nyarat, hogy ugyanolyan "rossz" legyen edzeni mint nyáron a hőségben, viszont a teremből kilépve azonnal megfázzanak. Az ideális hőmérséklet egy normális teremben télen 18-20 fok. Általában ilyen viszonyok között senki sem fázik, ezért is marad a nyári lazaság, ami elég nagy hiba.

Szükséges lenne ugyanis rendesen felöltözni. Az ízületeknek nagyon fontos melegben lenniük, amit megfelelő ruházattal meg tudunk oldani. Nyáron sem baj, ha valaki beöltözve edz, csak marha kényelmetlen, de télen minimum hosszú ujjú pólót, de inkább melegítőfelsőt kellene hordani. A hosszú nadrág pedig alapvető. Semmiképpen sem javasolnám a trendi trikó-rövidgatya összeállítást, márpedig ez utóbbi sajnos igen népszerű, cseppet sem kímélve ezzel a térd ízületeit.

Annak, aki a hosszúnadrág-póló összeállítást preferálja, minimum az első pár sorozatig melegítőfelsőt/pulóvert/kapucnis cuccot kellene viselnie.  

twenty melegítő.JPG
Az ízületeink ugyanúgy viselkednek, mint egy autó motorjainak alkatrészei: amíg nem üzemmelegek, nem szabad terhelni őket. Ezen tények figyelmen kívül hagyása ízületi kopásokhoz vezetnek.

Teljesen mindegy, milyen márkájú cuccba öltözöl fel, lehet ez a legolcsóbb gagyi is, az edzőterem nem divatbemutató, de mindig legyen rajtad hosszú szárú nadrág és melegítőfelső, amikor az edzést elkezded. Nem kell kapucnis keményfiúként bohóckodni (akik igen röhejesek a rövidgatyájukban), de biztos lehetsz benne, hogy némi odafigyeléssel nagy szívességet teszel az ízületeidnek és a fejlődésednek.

komment

Címkék: öltözködés

süti beállítások módosítása