BodyBuilder Gym

A BodyBuilder Gym egy minden fitnessz és wellness jelleget nélkülöző testépítő edzőterem. Hardcore bodybuilding felszerelés, azaz vasak vannak és gépek.
Ha meglesz a jubileum és az ezredik barom is bejön megkérdezni, hogy van-e szauna, extra szolgáltatásként felszerelünk egy géppuskát.
Hozzánk ún. edzést végezni járnak az emberek, pontosabban sportolók. Jó a hangulat, nincsenek félmeztelen feszengők meg papucsos buzik, aki ide jár, az rendesen edz, nem tartja fel pofázással a többieket. Ez a terem azoknak való, akik komolyan gondolják.
Elérhetőségünk: www.bodybuildergym.hu

Friss topikok

Egy legenda Budapesten

2012.12.31. 11:34 bodybulvár

A nyolcvanas években más volt a Bodybuilding: kevesebb kémia több szenvedély, legalábbis a mostani távlatból. Thomas Scheu akkor kezdte.1983-ban nyerte meg a Német Bajnokságot juniorban, egy éve rá felnőttben, mindkettőt abszolútban is.

1996-ban félnehézsúlyban IFBB világbajnok. Akkor és ott, amikor a mi Kiss Jenőnk abszolút világbajnok lett, egy olyan versenyen, ahol a ma már öreg róka IFBB profi, Jaroslav Horvat csak második tudott lenni.

Thomas 99-ben második, majd 2000-ben nagyon nem jött össze, ötödik. Itt ezen a ponton nem adta fel, és 2001-re nem csak a kategóriagyőzelem, hanem az abszolút világbajnoki cím is az övé.

2003-ben megint világbajnok a könnyűsúlyban.2005-2006 már nem volt az övé, de még mindig döntős, majd 2007-től átmegy Mastersbe, ami 45 évesen már igencsak jogos váltás. Itt először második, majd másodszor, 2008-ban is, de egy év kihagyás után 2010-ben világbajnok.Aztán 2012-ben már az 50+-osok között nyeri meg a vébét.

Elképesztő karrier, és ebben a számtalan kisebb verseny még nincs is benne.

De nem ettől olyan nagy név a csóka. Vegyük ki a képletből, hogy ötven éves. Nézzük meg, miről szól a bodybuilding. Kinek miről persze. Van akinek a nagydarab zsírdisznó állatok jönnek be. Nagy paca pájszer, oszt cső. Ha ilyen vagy, most szólok: nem értesz a testépítéshez.

Nézzünk meg egy esztétikusabb IFBB profi versenyzőt a színpadon: szinte mindenkinek tetszik. Aztán nézzül meg közelről: gyakorlatilag egy gusztustalan ember, undorító bőrrel, olyan fejjel, hogy az oroszlán sírva enné meg. Offszezonban meg egy nagydarab, hullaszínű, vörhenyes dagadt szerencsétlen, aki alig tud menni és úgy szuszog, mint egy döglődő kazán. Ez az egyik véglet.

Aztán ott van Thomas Scheu. Nem a legnagyobb darab. Nem a legizmosabb. De a súly 3 kilót ingadozik offszezonban: amikkor ő le se vetkőzik, az másnak már rég versenyforma. Ilyen minőségű izomzatot még  a legtöbb profi sem tud. Ha közel mész hozzá, elképszteő dolgokat látsz: az oldalsó hasa a mellizmástól a derekáig végig csíkos, de olyan helyeken, hogy nem is gondolnád, hogy ott van izom. Ugyanez a háta is: olyan mélységben csíkozódik, hogy nem is tudtuk, hogy ilyen csíkozottság létezik. A bicepsze sem, őrült nagy, de mint a pingponglabda: olyan csúcsa és mélysége van, hogy el sem hiszi az ember.

Hogyan lehet valaki 50 éves korában ilyen formában? Hogy rendelkezhet ilyen izomérettséggel?

Kiábrándító a válasz: ez kb. 35 év edzésmúlt. Ez nem a két év alatt lettem versenyző egy tonna koxsszal minőség. (Meg nem a kigyúrom magam nyárra köcsögség.)

Ez idő, munka és kitartás, de még inkább precizitás. Thomas minden nap méri magát és az aktuális állapotához állítja a kaját, offszezonban is, amikor nem versenyez.

Talán ez a legnagyobb tanulság: a testépítés önmagunk ismeretéről, az állapotunk állandó figyeleléséről és az étrend megfelelő hangolásáról szól.

Példaképeket nem az egyre gyakoribb telekokszolt hülyegyerekből, hanem sokat tapasztalt mesterek közül érdemes választani.Még akkor is, ha legendából kevesebb van.

Miért nem lett profi? Mert reálisan látta magát él tudta, hogy a profik között soha nem lenne akkora név, mint az amatőr scénában. Profi szinthez olyan áron kellett volna tömeget felszednie, ami neki nem érte volna meg. Nem tudna egész évben jó formát tartani, és ezzel elesne a vendégfellépésektől, amely kimondatlanul is a kedvenc foglatossága. Ráadásul jól meg is fizetik. Most, hogy szemináriumot tartott nálunk, a BodyBuilder Gymben, szintén nem esett nehezére lenyomni vagy 3 féle szabadpózt.

A pózolás Thomas szerint alapvető, szerinte a hírnevét az igényesen összeállított kűröknek köszönheti és annak, hogy ezek vannak annyira szórakoztatók, hogy mindig meghívjék fellépni. Akár a testépítéstől távol álló eseményekre is.

50 évesen nagy célok már nincsenek, már mindent elért. Most már csak próbál minél jobb formát tartani. A filozófiája az, hogy ha most második lett volna a VB-n, addig versenyezne, amíg nem nyer - de 2012-ben ismét nyert.

Ő volt a legfiatalabb német világbajnok. Most már az a célja, hogy ő legyen a legöregebb is.

A szövegben a Thomas Scheu főszereplésével készült "Világbajnok" c. film két része látható.

komment

Címkék: thomas scheu

süti beállítások módosítása