BodyBuilder Gym

A BodyBuilder Gym egy minden fitnessz és wellness jelleget nélkülöző testépítő edzőterem. Hardcore bodybuilding felszerelés, azaz vasak vannak és gépek.
Ha meglesz a jubileum és az ezredik barom is bejön megkérdezni, hogy van-e szauna, extra szolgáltatásként felszerelünk egy géppuskát.
Hozzánk ún. edzést végezni járnak az emberek, pontosabban sportolók. Jó a hangulat, nincsenek félmeztelen feszengők meg papucsos buzik, aki ide jár, az rendesen edz, nem tartja fel pofázással a többieket. Ez a terem azoknak való, akik komolyan gondolják.
Elérhetőségünk: www.bodybuildergym.hu

Friss topikok

Izmosító turmix

2013.03.12. 13:50 bodybulvár

Aki izmos, az természetesen gyök kettő IQ-val rendelkezik és mindenféle kétes dologgal tömi magát. Az egyik ilyen a turmix, amit edzés után isznak. Ez egy ilyen lötty, amit gyúróporból meg tejből csinálnak és egészen biztosan ganéízű.

Ezt gondolja kb. az átlag, testi adottságai miatt kisebbségi érzéssel küzdő polgár és ezt fennen hangoztatja is, nem zavartatva magát attól a ténytől, hogy fogalma sincs, miről beszél.

A média is úgy tálalja ezeket a dolgokat, mintha valami rettenetes szörnyű titkos laboratóriumok mélyén fortyogó világösszeesküvésről lenne szó annak érdekében, hogy mindenki aránytalanul izmos és kispöcsű, sőt impotens legyen. Mert aki izmos, az impotens is nyilván, legalábbis muszáj ezzel hitegetnie magát azoknak, akik szarul néznek ki és mindent meg is tesznek hogy ez az állapot fennmaradjon. (Például lustaság formájában.)

BodyBuilder Gym.jpg

A valóság azonban az, hogy nem minden testépítő retardált. Akad önimádó barom, de a jobb edzőtermekbe járók többsége egyszerű sportoló, aki ezt a nagyon furcsa, ámde az emberi test izomzatát tökéletesen megdolgoztató, a súlyzók ellenállásán alapuló sportot választotta.

A rettenetes "gyúróturmix" lötty pedig valójában egyszerű koncentrált élelmiszer. Gyártástechnológiailag ugyanaz, mint a zacskós leves, a kakaópor vagy a babatápszer, tápértékben azonban még ez utóbbit is felülmúlja. Egyszerűen kiváló minőségű, könnyen oldódó fehérje vagy fehérje és szénhidrát keverék koncentrátum, amelynek hallatlan előnye, hogy edzés után azonnal tápanyaghoz juttatja a kimerült izmokat.

Ezeknek a turmixoknak nem dögízük van, hanem ugyanúgy kellemes ízesítésük van, mint bármilyen normális élelmiszernek, ámbár a hétköznapi élelmiszerekkel ellentétben tartalmaznak tápanyagot is. A fehérje a legfontosabb tápanyagunk, az emberi test számára nélkülözhetetlen. A pizza és az egyéb közkedvelt ételek 0, azaz nulla gramm fehérjét, telített zsírt és rossz minőségű szénhidrátot tartalmaznak, azaz a pizzával a testünk semmit nem tud kezdeni, csak azt hogy zsírrá alakítsa.

Edzés utáni turmix.JPG

Egy normális edzés utáni protein turmix 40 gramm fehérjét tartalmaz és 20-50 g edzés utánra kifejlesztett gyors felszívódású szénhidrátot, ami villámgyorsan visszatölti az izmok kimerült szénhidrátkészleteit, ezáltal a sportoló azonnal megkezdi a regenerálódást.

Akad persze számtalan hülye, aki a korszerű táplálékkiegészítőket helyettesíteni próbálja kakaóporral, vagy összeturmixol mindent, amit talál a konyhában, a spájzban és a disznóólban.

Ők nem értik, hogy az edzés utáni turmix lényege nem az, hogy porból készül és nem az, hogy turmixolva van, hanem hogy a felhasznált táplálékkiegészítő egy erre a célra kifejlesztett speciális, magas minőségű élelmiszer.
Teljesen felesleges a tojást és a túrót összeturmixolni, azt meg lehet enni úgy, ahogy van. Teljesen felesleges a kakaóporral próbálkozni, annak a tápanyagtartalma nyomokban sem hasonlít mondjuk egy tejsavó protein koncentrátumra, hiába kakaóizű az adott termék.

A vízben oldásra és a turmixolásra (vagy shaker használatára) mindössze a koncentrátum por alakú kiszerelése miatt van szükség: a port ugyanis marha kellemetlen szárazon bekanalazni. De a zacskós levest sem szárazon esszük meg, már aki szokott enni ilyen hulladékot.

Bereczki_Krisztián.jpg

A táplálékkiegészítők, köztük az edzés után és napközben alkalmazott protein vagy tömegnövelő készítmények boltban kapható, engedélyezett, legális készítmények. Ne dőljünk be a postás és a nagymama szakértelmének: azért, mert valamiben nincs tapasztalatuk, még nem biztos, hogy értenek hozzá.

Ha edzel, az edzés utáni turmix kötelező elem a fejlődésed érdekében. Nem csak testépítésben, más sportban is.

komment

Címkék: protein turmix táplálékkiegészítő Full Force

süti beállítások módosítása