BodyBuilder Gym

A BodyBuilder Gym egy minden fitnessz és wellness jelleget nélkülöző testépítő edzőterem. Hardcore bodybuilding felszerelés, azaz vasak vannak és gépek.
Ha meglesz a jubileum és az ezredik barom is bejön megkérdezni, hogy van-e szauna, extra szolgáltatásként felszerelünk egy géppuskát.
Hozzánk ún. edzést végezni járnak az emberek, pontosabban sportolók. Jó a hangulat, nincsenek félmeztelen feszengők meg papucsos buzik, aki ide jár, az rendesen edz, nem tartja fel pofázással a többieket. Ez a terem azoknak való, akik komolyan gondolják.
Elérhetőségünk: www.bodybuildergym.hu

Friss topikok

Fogyózol?

2013.04.28. 19:23 bodybulvár

Sajnos senki nem mondta el még neked az igazat a fogyókúrákkal kapcsolatban. A tutit, hogy mit kell csinálni. Ezért nem sikerül, ezért próbálsz ki mindig újat.

Pedig a megoldás egyszerűbb, mint hinnéd.

Fogyókúra nincs.

Már az ötlet úgy baromság, ahogy van.  Mi a fogyókúra? Egy rövid időszakig tartó táplálékmegvonás, amely segítségével lefogysz, majd utána azt eheted amit akarsz, nem hízol vissza.

Én meg a Télapó vagyok Rocco Siffredi péniszével.

El nem tudom képzelni, hogyan hihet valaki ilyesmiben, aki kijárta az általános iskolát és az élethez szükséges minimális intuícióval rendelkezik.

Tegyük fel, hogy 20 éve dagadt vagyok. A fogyókúra két hét. Tényleg van bármilyen minimális esélye annak, hogy a 20 év alatt felszedett és megtartott hájat két hét alatt eltüntetem?

Az biológiai és energetikai kérdésbe nem megyek bele, majd egy másik cikkben, de van még kérdés: ha elég lenne két hétig mondjuk káposztalevest enni, vagy valami hasonló elmebeteg módszert csinálni, miért nem néz ki mindenki jól?

Azért, mert fogyókúra nincs. Nem létezik. Mese habbal. Nem lehet 2 hét alatt lefogyni.

El kell felejteni  a "fogyókúra" szót. Ez a szó meghatározza a sikertelenséget. Ha azt mondod, fogyókúrázol, ezzel kijelented, hogy fogalmad nincs, mit csinálsz, semmiféle szakértelemmel nem találkoztál és biztosan nem fogsz jobban kinézni.

A tested nem fog attól jobb lenni, hogy nem adsz neki tápanyagot. Attól lesz jobb, ha megfelelő tápanyagot adsz neki, normális diétás étrend szerint étkezel.

Diéta szó nem fogyókúrát, nem zsír és tömegvesztést takar. A diéta szó jelentése: megtervezett étrend.

Az, hogy a diéta célja a zsírvesztés, már egy konkrét terv tárgya. Az izomtömeg növelése is diéta.
Zsírt veszteni csak az erre a célra összeállított diétával lehet. A diétás terv nem készételekre alapul, hanem alapanyagokra, és azok tápanyagtartalmát veszi figyelembe.

Teljes mértékben meg kell változtatni a gondolkodást. Nincs olyan, hogy elképzeljük: a kandírozott mangalicapaszulykrémtepertő hízlal, az áfonyás piskótatokányzselés fánk meg nem.

Egy étel akkor alakul zsírrá, ha rossz minőségű alapanyagból van, vagy a feldolgozás miatt rossz minőségűvé válik, és nincs hasznos tápanyagtartalma.Mindaz, amit ma alap élemiszerként ismerünk: liszt, cukor, rendkívül rossz táplálék és ahhoz járul hozzá, hogy úgy nézzen ki az átlagember ahogy kinéz, és olyan egészségi állapotban legyen, amilyenben van. De ezt nem úgy kell felfogni, hogy hízlaló ételek: nem egy ételtől hízik el az ember, hanem a komplett étkezési rutinjától.

diétás kaja.jpg

Természetes ételekben kell gondolkodni. Ha egy étel azonnal meghatározható, hogy miből van, akkor közelítünk: csirke rizssel, brokkolival = csirke+rizs+brokkoli.

Nem kell attól félni, hogy a diétában ízetlen, ehetetlen dolgokat kell enni. Persze van, akinek idegen a zabpehely, de ez csak addig tart, amíg meg nem tanulja elkészíteni. Az étrend alapvetően a hús, tojás, zöldség, hüvelyesek, olajos magvak, rizs alapokon nyugszik a liszt, cukor, só verzióval szemben. A diétás étrend is finom.

zabpehely.jpg

Somlói galuska: ember legyen a talpán, aki megmondja, de ki lehet elemezni, hogy csak feldolgozott szemetet tartalmaz. Telített zsír, cukor, fehérliszt. Ez utóbbiak hasznos tápanyagtartalma nulla. Csak arra jók, hogy zsírként raktározzuk.

A diétás terv természetes , feldolgozatlan alap élelmiszerekből áll, és meghatározza azok tápanyagtartalmát: mennyi fehérje, szénhidrát és zsírtartalma van.

Pontosan úgy van beállítva, hogy mindenből annyi legyen és olyan arányban, hogy zsírt veszítsünk.

Akinek nincs ilyen étrendje, nem fog soha jól kinézni, bármi is mutat a mérleg.

Testtömegből veszíteni ugyanis nem egyenló a zsírvesztéssel. A célunk zsírt veszteni, a testzsírszázalékot csökkenteni, nem a testsúlyt. A két dolog ugyan általában együtt jár, de nem a testsúlyra kell kiélezni a célt, főleg hogy az "ideális testsúly" elmélet baromság. A testsúly-táblázatok nem tudják megmondani, miből van az a testtömeg: könnyen lehet valaki tökéletesen zsírmentes, miközben a táblázat súlyosan elhízottnak mutatja.

Nem egy elképzelt testsúlyra kell törekedni, hanem a látványra. Tök mindegy, mennyi a testúlyod, ha jól nézel ki.

Az ész nélküli súlyvesztéssel, éhezéssel ugyanis izmot vesztünk, és bár az egészen hülyék rögtön rávágják, hogy ők nem akarnak izmosak lenni, a rossz hír, hogy az izomzat határozza meg testünk alakját. Még akkor is, ha valaki nem testépítő izomhegy, csak átlagember.

Ha éhezünk 90 napos elmebajjal, csoki vagy egyéb debil diétával, azaz nem adjuk meg a szükséges tápanyagokat, a testünk még jobban raktározni fogja a zsírt, hiszen a szénhidrátkészletünk kiürítésével és az izmaink lepusztításával az az utolsó energiaraktára a túléléshez. Tudom, hörgő agyhalottak hada magyarázza meg rögtön, hogy ők igenis fogytak. Csak a tükörbe felejtettek el belenézni és megkérdezni maguktól, hogy az eredmény jó lett-e? Ha jó lett, ennyi az igényük, örüljünk. De ettől másnak lehet komolyabb igényszintje.

A kamu diéták egyetlen dologban működnek: a delikvens odafigyel, mit eszik és ezáltal nem eszik annyit. De ez igen messze van a hatékony és egészséges diétától.

A zsír nagyon jó tartalék energiaforrás, a bőrünk alatt nagyon jól érzi magát, nem véletlenül olyan nehéz tőle megszabadulni. Kizárólag diétával és sporttal lehetséges. A többi opció mind hazugság, mezei átverés: nagyon sokan élnek meg az emberi hiszékenységből. Fogyasztótea, hasgép, sztárdiéta, káposztaleves kapszula mind humbug. Még a tápkieg cégek profi zsírégetői is csak segédanyagok a diéta mellé.

zsírégető.jpg

Ha nincs megfelelő tápanyag mennyiséget tartalmazó, megfelelő mennyiségű fehérjét biztosító étrended napi 5-6-szori étkezéssel, rossz úton jársz. Ha nem tudod, miben van fehérje, ha nem tudod, mennyi fehérjét és szénhidrátot eszel, már abba is hagyhatod, amit csinálsz.

Érdemes egy hozzáértő személyi edzőt felkeresni, ha más nem, egy hónapra. Feleslegesen elvesztegetett éveket spórolhatsz meg vele.

Kezdd azzal, hogy megérted: fogyúkóra nincs. Az étrend a kulcs.

komment

Címkék: fogyókúra diéta humbug

süti beállítások módosítása