BodyBuilder Gym

A BodyBuilder Gym egy minden fitnessz és wellness jelleget nélkülöző testépítő edzőterem. Hardcore bodybuilding felszerelés, azaz vasak vannak és gépek.
Ha meglesz a jubileum és az ezredik barom is bejön megkérdezni, hogy van-e szauna, extra szolgáltatásként felszerelünk egy géppuskát.
Hozzánk ún. edzést végezni járnak az emberek, pontosabban sportolók. Jó a hangulat, nincsenek félmeztelen feszengők meg papucsos buzik, aki ide jár, az rendesen edz, nem tartja fel pofázással a többieket. Ez a terem azoknak való, akik komolyan gondolják.
Elérhetőségünk: www.bodybuildergym.hu

Friss topikok

Cedric McMillan a BB Gymben!

2012.12.03. 14:16 bodybulvár

Itt járt Cedric McMillan, és marhára tetszett, hogy mind szakmai, mind filozófiai kérdésekben ugyanúgy gondolkodik, mint mi. Pedig nem beszéltünk össze és nem jártunk együtt a testépítő általánosba.

1.jpg

Cedric kanadai IFBB profi versenyző (messze ez a legerősebb szövetség) és a példaképe Arnold Schwarzenegger. Ez a mondat így leírva a szokásos fogyatékosújságírói fordulatnak hangzik, de ebben az esetben teljes mértékben igaz. Ez csak azért érdekes, mert az újságírónak nevezett, az éppen aktuális téma iránt legcsekélyebb mértékben sem érdeklődő droidok nem nagyon tudják, hogy Arnold Schwarzenegger testépítői tündöklése óta eltelt majdnem negyven év. Így nem annyira triviális, hogy mindenki őt emlegeti: voltak már azóta mások is.

cedric_mcmillan-3.jpg

Cedric fizikumában is azt a korszakot idézi. Keskeny csípő, klasszikus bodys külső, a mai divatos nagy bélnek nyoma sincs. A legesztétikusabb versenyzők közé tartozik, és szerencsére idén visszafordult a trend abba az irányba, hogy nem a Branch Warren (vagy inkább Ronnie Coleman?) -féle agyatlanul edző, leszakadt bicepszű szörnyetegeket pontozzák előre, hanem az esztétikumot.

Cedric adottságai a legjobbak között vannak, Magyarországon nem gyakran látni ilyen fizikumot. Pedig mi sem vagyunk gyengék a bodybuildingben, de a profi szint az más.

(Magyarországon jelenleg egyetlen aktív profi testépítő van, Tóth Dani: ő ezen a hétvégén tart nálunk szemináriumot.)

cedric_bbgym (1 of 1).jpg
Cedric a BodyBuilder Gymben

A legfontosabb dolog, amit Cedric elmondhatott, hogy nem csak a genetikájának köszönheti a formáját, hanem a tudatos edzésnek is. HogyN lehet tudatosan edzeni?

Úgy, hogy nem rángatod a súlyt ész nélkül. A nagy súllyal, kevés ismétléssel, szabálytalanul való edzés alakítja ki a hibás fizikumot, és itt még nem arról beszélünk, hogy megsérülsz vagy belerokkansz.

A test izomzati rendszere emelőfunkciók végrehajtására alakult ki, nem egy adott izom edzésére. Logikus, hogy a munkát az igénybe vehető izmok összességével akarja elvégezni. Túl nagy súllyal (és az ezzel járó túl kevés ismétléssel) azt érjük el, hogy az összes izom bekapcsolódik, nem csak az, amit edzeni akarsz.

2.jpg

Beszédes, hogy Cedric 12 kilós egykezesel bicepszezik. Ennél gyakran 1 hónapja edzők többet használnak. Ez persze nem azt jelenti, hogy gyenge, hanem azt, hogy a bicepsz stimulációjához nem kell több súly.

Hogy mi az a stimuláció és miért kell?  Erről majd legközelebb. Meg majd beszélünk az egóedzésről is, ami szorosan kapcsolódó téma.

Cedric egyébként kettyós. Mivel civilben katona, fegyelmezett viselkedéshez szokott, és első látásra komoly embernek is tűnik. Nálunk azonban megmutatta a valódi énjét.

A Scitec Nutrition atlétájaként érkezett ide, és amikor körbevezették az irodában, éppen egy míting volt folyamatban különféle nemzetközi kereskedelmi igazgatókkal. Cedric bement közéjük, közölte, hogy ő az új főnök, mostantól rövidebb lesz a munkaidő és mindenki menjen haza.

komment

Címkék: team scitec

süti beállítások módosítása