BodyBuilder Gym

A BodyBuilder Gym egy minden fitnessz és wellness jelleget nélkülöző testépítő edzőterem. Hardcore bodybuilding felszerelés, azaz vasak vannak és gépek.
Ha meglesz a jubileum és az ezredik barom is bejön megkérdezni, hogy van-e szauna, extra szolgáltatásként felszerelünk egy géppuskát.
Hozzánk ún. edzést végezni járnak az emberek, pontosabban sportolók. Jó a hangulat, nincsenek félmeztelen feszengők meg papucsos buzik, aki ide jár, az rendesen edz, nem tartja fel pofázással a többieket. Ez a terem azoknak való, akik komolyan gondolják.
Elérhetőségünk: www.bodybuildergym.hu

Friss topikok

Senki sem doppingol!

2013.04.25. 14:01 bodybulvár

cím2.jpg

Ezek a szegény ártatlan olimpikonok aztán soha életükben doppingszert nem láttak. Azt se tudják, eszik-e vagy isszák. Teljesen ártatlanul, kismacskákat simogatva, lepkékben gyönyörködve, népdalokat dúdolgatva készülnek, reggel-délben-este a dopping szabályzatot olvasgatva. Hogy képzeli ez a szemét WADA, hogy vegzálja őket?

A múltkor is a beteg nagymamájához igyekezett az egyik sportoló, és ezek az aljadékok nem átallották volna vizeletvizsgálatra feltartani, pont akkor, amikor pisilni se kellett.  Milyen világban élünk?

Megbukik a sportoló és bőszen magyarázza, hogy neki az orvos írta fel. Kár, hogy erre megvan a bevett eljárás, semmi baj az asztmagyógyszerrel, be kell szépen jelenteni és máris nem probléma. Gyógyszert ugyebár úgy meg nem szedünk, hogy ma reggelre asztmás lettem és találtam a kisszekrényben.

Nemrégiben megint doppingbotrány volt, egy vidéki sportoló bukott meg a teszten, holott ő soha életében soha, azt se tudja, mi az. Ő ilyen mocskot a szájába sosem venne Fekete Laci bácsi után szabadon, igaz, az öregnek sem kell projektor, megy  a vetítés magától.

Kár, hogy vidéki versenyzőnknek pár éve már volt egy doppingbotránya, de ő akkor is ártatlan volt, csőbe akarták húzni, tele is sírta a médiát, meg is lett az eredménye. Az eltiltás ugyan maradt, de a sok nyavajgás miatt összekapta magát a doppinghivatal és mindenkinek a körmére néztek. Teljes szívatás, állítólag még a hip-hop táncosokat is megrohanták az ellenőrök, feltéve, ha van ilyen sport tényleg. Konkrétan tudom, hogy még a wakeboardosok is be voltak szarva: ők ugyan nem doppingolnak, de bőszen füveznek, és bizony az is doppinglistás.

Mivel barátunk nem értette, hogy dopping bukta esetén az egyetlen helyes módszer az ún. kussolás, áldásos tevékenységének, a média körbehaknizásának és körbehazudozásnának eredménykeként szépen tönkretett egy csomó sportágat.

Azóta nincs többek között igazi testépítő  magyar bajnokság. Ami van, az csak vicc: nyomik állnak a színpadon, kategóriánként 1-2 ember, cserébe tényleg doppingmentes, mert nem kockáztatják az állami támogatás elvesztését.

A dopping létező dolog. Benne van az élsportban. Ezt el kell fogadni akkor is, ha hiszünk a télapóban. A sportoló vagy kiürül, vagy szerencséje van, vagy bukik. Tagadni teljesen felesleges, főleg ordenáré baromságokat állítani a szemét doppingellenőrökről: minden sportoló vállalja ugyanis a doppingtesztet.

Amikot egy egyesülethez igazol, aláírja, nyilatkozik arról, hogy nem fog doppingolni és bárhol, bármikor rendelkezésére áll az ellenőröknek. Sőt, ő maga ad meg időpontot és olyan helyszínt, ahol mindig megtalálják.

"A szemét ellenőr reggel hatkor felébresztett" dumát nem kell megenni, a sportoló adta meg azt az időpontot, mert akkor biztosan otthon találják. A sportoló vállalja, hogy ha nem áll rendelkezésre, az doppingvétségnek minősül.  Ez mindenkinek értelmesen el van magyarázva.

"Nem tudtam mintát adni" - ilyen nincs. Hazugság. Nem akart mintát adni. A doppingellenőrök készséggel megvárják, vele mennek bárhova, akár eltöltik az egész napot, amíg megjön a pisimanó. Ez a dolguk.

Az elmúlt időszak botránya, amikor a fent nevezett, már régebben a lehető legártalmasabb módon megbukott sportoló az újabb pozitív tesztet a táplálékkiegészítőre fogja. Mi meg a fejünket fogjuk.

Kezdjük azzal az apró alaptézissel, hogy a táplálékkiegészítő nem doppingszer, és nem tartalmaz doppingszert. Ezek boltban kapható termékek, amelyeket hatósági szívatás kereszttüzében importálnak vagy gyártanak és meg kell felelnük az élelmiszerbiztonsági előírásoknak. Épp az ilyen lejárató, hazug állítások miatt félti sok szülő  a gyerekét, de maga az elképzelés is röhejes: ballagunk a körúton, bemegyünk a táplálékkiegészítő szaküzletbe, ahol a hatóságok orra előtt doppingszert tartalmazó termékek vannak? Ezt felnőtt emberek sajnos elképzelik. Agyrém.

Persze elképzelhető, hogy egy termék tartalmaz olyan teljesen ártalmatlan hatóanyagot, ami doppinglistás. Ez nem jelenti azt, hogy egészségtelen, gondoljunk csak a koffeinre: nemrégiben még doppinglistás hatóanyagnak számított, holott a kávé mindenki által naponta fogyasztott termék. Kötelező is, mert ettől vagyunk felnőttek.

A táplálékkiegésztők koncentrált élelmiszerek, vagy gyógynövény alapú termékek, nincs bennük doppingszer, de hogy 100% biztonság legyen a doppinglista tekintetében, a gyártók vizsgálatokat végeztetnek és doppingmentességi igazolást szereznek az erre akkreditált Wessling labortól.  A gyártókat eleve nagyon szorítják az EU előírások, rengeteg, amúgy ártalmatlan, sőt hasznos hatóanyag van, amit már nem használnak, mert nem engedélyezett.

A Magyar Antidopping Csoporton keresztül mindenki megkapja azokat az információkat, amelyekkel biztosra mehet, azaz minden sportágban hozzáférhető a 100%-osan biztonságos termékek listája, ahogy az interneten is.

Annyira egy sportoló sem lehet hülye, hogy ezt nem veszi figyelembe. Ellenőrizetlen terméket csak pult alól, himu-humi haverok által beszerzett ismeretlen forrásból, panel kisszobában működő, számlát nem adó "webáruházból", apróhirdetésből stb. lehet vásárolni. Komoly szaküzletben vagy webáruházban nem.

Szintén csak azt tudom mondani: nem lehet valaki annyira hülye, hogy gagyi helyen vásárol táplálékkiegészítőt. A húst sem a dögkútból, vateráról meg a csomagtartóból vesszük!

Persze rendszeresen próbálkoznak doppingvétségen ért sportolók a táplálékkiegészítőkre fogni, de még egyszer sem igazolódott be,

És ez még nem minden.

win.jpg

A sportoló állítása szerint ugyanis fehérjében volt a doppingszer.  Ez a legviccesebb, fehérjében ugyanis még a fenti vázolt módon sem lehet semmiféle doppinglistás anyag.

A fehérje egy alap tápanyag, a húsok 20%-ban tartalmazzák. A táplálékiegészítőkben általában tejsavó alapú koncentrátum van. Könnyű erre elképzelni, hogy a gyártók unalmukban doppingszereket darálnak a protein porba, de ez sem gazdaságilag, sem gyártástechológiailag, sem a hatósági vizsgálatok miatt nem lenne kivitelezhető. Butaság.

winitab.jpg

De ők nem egy ártalmatlan, de doppinglistás anyagot találtak benne, hanem egyenesen a méregdrága Stanozololt, ami egy erős gyógyszer, azonnali mellékhatásokkal. A világon senki sem vette észre, vagy a gyártó adott el összesen egy darabot, pont neki?

Természetesen a gyártót be fogják perelni, hogy megtérítse a kárukat. És megneveznek egy  nevesincs, Magyaroszágon-sosem-hallottunk-róla gyártót. Vajon hogy jutott hozzá ehhez a márkához, ha nincs importőr? Honnan szerezte be? Lehet-e valaki olyan hülye, hogy egy nálunk nem forgalmazott, nem bevizsgált, nem az EU-ban gyártott termékkel kisérletezzen, amikor ezerféle tuti fehérje kapható a piacon, csak le kell menni érte a boltba? Hogy lehet, hogy az X éve működő cég pont nála, a pár éve már doppingvétség miatt eltiltott ártatlan báránynál bukik meg?
 
Hadd állítsak fel itt egy teóriát.

Mesebolygó meseországában okos meselény megbukik a doppingon. Mondani kell valamit, természetesen az ártatlanságot hangsúlyozva. Nem marad más, fogjuk rá a táplálékkiegészítőre, azt még talán jobban elhiszik, mint a baromfi virslit vagy a vuduzást.

Mivel jól tudjuk, hogy minden boltban kapható márka rendelkezik doppingmentességi igazolással, kell találni egy olyat, mit biztosan nem lehet kapni nálunk, és arra fogni. A cég nem fog hőbörögni, hiszen meg sem tudja. Lehet pereket emlegetni, úgysem néz utána senki.

Mindenki tudja, hogy az élsport doppinggal jár. El is fogadjuk, erről nem beszélünk, jobb elhallgatni.
Ami azonban a sport eszméjébe nehezen fér bele, az a nyílt hazugság, egy ország hülyének nézése. Arra sem gondolt az agykombájn (vagy csak leszarja), hogy ezzel egy egész iparágat próbál lejáratni, amely emberek ezreinek ad munkát.

És arra sem, hogy a táplálékkiegészítők segítségével tökéletesített étrend pont azoknak segít, akik nem akarnak illegális és egészségkárosító gyógyszerekhez nyúlni. Pont azoknak a tisztességes hobbi sportolóknak, akik az edzésben, az étrendben, azaz a munkában hisznek, nem a gyógyszerezett lelki sérültek módszereiben.   

A táplálékkiegészítők pont azért vannak, hogy természetes és egészséges módon hozzuk ki magunkból, amit tudunk. Ezt ürügyként használni több, mint szánalmas.

A szerző Doppingellenőrzési Ismeretek vizsgával rendelkezik.

komment

Címkék: dopping tápkieg

süti beállítások módosítása