BodyBuilder Gym

A BodyBuilder Gym egy minden fitnessz és wellness jelleget nélkülöző testépítő edzőterem. Hardcore bodybuilding felszerelés, azaz vasak vannak és gépek.
Ha meglesz a jubileum és az ezredik barom is bejön megkérdezni, hogy van-e szauna, extra szolgáltatásként felszerelünk egy géppuskát.
Hozzánk ún. edzést végezni járnak az emberek, pontosabban sportolók. Jó a hangulat, nincsenek félmeztelen feszengők meg papucsos buzik, aki ide jár, az rendesen edz, nem tartja fel pofázással a többieket. Ez a terem azoknak való, akik komolyan gondolják.
Elérhetőségünk: www.bodybuildergym.hu

Friss topikok

Miért nézel ki szarul?

2013.03.25. 16:27 bodybulvár

BodyBuilder Gym.jpg

Az agysebészetet sem onnan kell tárgyalni, hogy megfogjuk a szikét, hanem globálisabban ajánlott nézni a problémát. Ezért most még nem elemezném a miért vagy dagadt és a miért vagy satnyatestű állat, amikor izmos akarsz lenni valójában kérdéskört, hanem az alapoktól indítanék.

1. Nem kötelező jól kinézned

Először is tudnod kell: nem kell jól kinézned. Semmiféle nemzetközi egyezmény nem kötelez erre. Senki előtt nem kell megfelelned. Az emberek nem mutogatnak rád ujjal az utcán, ha nem vagy izmos, vagy ha kövérebb vagy az átlagnál. Akinek nem tetszel, vagy aki lenéz, annak komoly mentális problémája van, hogy a te külsőddel van elfoglalva, nem a sajátjával vagy a jó édes anyukájáéval.

Egészséges lelkű, önbizalommal rendelkező ember nem foglalkozik mások külsejével. Maximum a belső értékekkel, vagy mások cselekedeteivel, de a külső az irreleváns, kivéve, ha valaki csekély önbizalmának nyomorát azzal próbálja csökkenteni, hogy másokhoz méregeti magát és ha gyengébb ellenfélre akad, azonnal kiéli vélt felsőbbrendűségét.

Testépítőknél gyakori jelenség, hogy ha valaki valamiért nincs formában (aminek számtalan oka lehet, pl. mert már nem érdekli, vagy nincs ideje magával foglalkozni annyit), akkor rögtön jönnek a "jóindulatú" megjegyzések: "de össze vagy esve." Ilyenkor kell visszakérdezni, hogy van-e az illetőnek valami kisebbségi érzéssel összefüggő pszichológiai problémája, hogy mások külsejével foglalkozik.
Nem egészen egészséges dolog ugyanis mások külsejét elemezgetni és arra megjegyzéseket tenni.

A fentieket azért mondtam el, mert először is tisztáznod kell, mit akarsz. Nem kell másoknak megfelelned, főleg nem azoknak akik a te külsőddel vannak elfoglalva és annyira empatikusak irányodban, hogy az egójukból fakadó  közléskényszerükön ne tudjanak úrrá lenni. Seggfejeknek ne akarj megfelelni.

A tetszeni akarás persze más tészta, de vannak, akiknek úgy is tetszel, ahogy vagy. Ha többet akarsz, akkor olvass tovább.

BodyBuilder Gym5.jpg

2. Semmi sincs ingyen.

Ha az akarat megvan, az jó, csak kevés. Még csak azt sem mondanám, hogy az akarat elvérzik, szerintem ugyanis az akarat gyakran csak a képzeletben van meg. Azt képzeled, hogy akarod.

De az akarat és az álmodozás nem ugyanaz. Az, hogy mit szeretnél, és mi az, amit annyira akarsz, hogy tegyél is élte hogy valóra váljon, nagyon messze áll egymástól. Én is szeretnék vezérigazgatómilliárdos lenni, de ábrándozni édeskevés. Tenni kell érte.

Az életben mindenért tenni kell valamit, sőt, általában keményen meg kell dolgozni. Az általad célként kitűzött testért is, legyen az a legcsekélyebb vágyálom. Ha mamutról zsírmalacra akarsz fogyni csupán, vagy mindössze nyüheteg homokmanó modellfiúcskára akarsz izmosodni, az sem megy munka nélkül.

BodyBuilder Gym1.jpg

Hadd kérdezzek valamit!

A sztárdiéta, a sajtóban olvasott buta maszlag, a káposztaleves kapszula, a fogyasztószer, diétás por, napi 5 perc csodafitnessz-eszköz, ugribugri, "diéta nélkül fogyás", 90 napos elmebaj, a citromdiéta és társai társíthatók számodra a munka fogalmával?

Szedek tablettákat, gyúróport, koxot, nem akarok a kajával foglalkozni, mé'nemnövök eszek napi háromszor stb.  számodra azonos a sport fogalmával? Gondolkozzunk logikusan! Az izmos test a befektetett sportteljesítményt és a sporttal eltöltött éveket helyett a beszedek valami szart szintű hozzáállással szerinted elérhető?

Ha a fentiekre igen a válaszod, akkor elárulom: itt vérzel el. Érdemesebb inkább feladni, legalább a pénzed megmarad.

BodyBuilder Gym2.jpg

És akkor azt mondom, nem elég a munka: a kívánt változás kemény munka eredménye. És hosszú időé. Időt kell rá szánnod. Egy komoly fizikum évek munkája, de még vándámm meg vindízel se leszel nyárig, az tuti. Sőt, nyárig lefogyni se fogsz fogyasztóteával, sőt, a 100 kilós, de már 32 grammot fogyott, rendkívül hozzáértő idióta kolléganő által javasolt illegális gyógyszerrel sem. Főleg, ha már tíz éve dagadt vagy.

Emberek nem azért járnak hosszú évekig (effektíve egész életükben) edzőterembe, mert hülyék, és nem jutottak eszükbe a te okos ötleteid. Hanem azért, mert a jó külsőért sportolni kell és megfelelően táplálkozni.

BodyBuilder Gym4.jpg

"De én nem akarok olyan izmos lenni."

"De én nem akarok diétázni."

Tudom-tudom. Akik jól néznek ki, mind szívatni akarták magukat. Ez volt a legnagyobb vágyuk, hogy eddzenek mint az állat, meg diétázzanak, mert hülyék szegények, nem jutott eszükbe, hogy helyette bevegyék az izmosító/fogyasztó csodakapszulát. Vagy nem olvasták a citromdiétát a Nők Lapjában és a Hülyepicsa magazinban.

BodyBuilder Gym3.jpg

Nem akarok belemélyedni a helyes gondolkodás módszertanaiba, inkább csak azt vésd a fejedbe: az életben mindenért tenni kell.

A jó külsőért edzeni kell és jól táplálkozni. Nincs más út. Tudom, hogy már nyitod a szád, hogy mondd: "de".

Nincs de!

Meg kell tanulni jól táplálkozni (megjegyzem: nem nagy ügy) és le kell menni az edzőterembe. A testépítő edzés a legjobb módszer a jó külsőhöz, hiszen erre van kitalálva: a jobb test kialakítására. (Mindegy, hogy férfi vagy női.)

Ha ezt nem érted meg, soha nem fogsz jól kinézni. Soha.

Nem, nem leszel 130 kilós profi testépítő állat, vagy nőből férfi, ha megérintesz egy súlyzót. Ha tetszenek neked a testépítők, ha nem, ők megdolgoztak érte, hogy úgy nézzenek ki.

Neked egy sima jó alakhoz ugyanazt kell csinálnod, csak jóval hamarabb jön az eredmény és jóval alacsonyabb szinten kell művelned a sportot. De ettől még rendesen kell csinálnod.

Értsd meg: Michael Schumacher is autót vezet. Attól, hogy te megtanulsz kuplungolni és gyakorlod a vezetést, még nem leszel Michael Schumacher. 

Most már tudod, hogy igenis le kell menned az edzőterembe. Lehetőleg nem wellness fosba, hanem igazi edzőterembe.

De még van miről beszélnünk. Folytatás következik.

A képek természetesen sajátok és nálunk készültek.

komment

süti beállítások módosítása