BodyBuilder Gym

A BodyBuilder Gym egy minden fitnessz és wellness jelleget nélkülöző testépítő edzőterem. Hardcore bodybuilding felszerelés, azaz vasak vannak és gépek.
Ha meglesz a jubileum és az ezredik barom is bejön megkérdezni, hogy van-e szauna, extra szolgáltatásként felszerelünk egy géppuskát.
Hozzánk ún. edzést végezni járnak az emberek, pontosabban sportolók. Jó a hangulat, nincsenek félmeztelen feszengők meg papucsos buzik, aki ide jár, az rendesen edz, nem tartja fel pofázással a többieket. Ez a terem azoknak való, akik komolyan gondolják.
Elérhetőségünk: www.bodybuildergym.hu

Friss topikok

Arnold terme és kúrája - a valóság

2014.01.27. 16:18 bodybulvár

A testépítés világában van egy olyan aprócska probléma, hogy túl sok hülye osztja az észt. Méghozzá akad olyan förtelmes idióta is, aki annyira bennfentes, hogy Arnold Schwarzenegger (az utóbbi időben sajnos ritka) vicces húzása szerinte azt jelenti, hogy Arnold álruhában látogatja a saját termét. Nem tudom milyen álomvilágban kell élni ahhoz, hogy valaki azt higgye, a venice-i Gold's Gym Arnold Schwarzenegger edzőterme.

arnold-golds-gym.jpg
Én nem látom az összefüggést. Ha valaki híres ex-testépítő akkor övé a híres terem? Nem gyanús, hogy nem Schwarzenegger's Gym?

A Gold's Gym eredeti tulajdonosa hihetetlen módon Joe Gold volt. 1965-ben alapította az első termet, majd amikor hálózattá nőtte ki magát 1970-ben, szépen eladta és megalapította a World Gym hálózatot.

joe gold.jpgJoe Gold középen, előtte Arnold és Franco Columbu, már a World Gymben

Nem, az sem Arnold Schwarzeneggeré. Arnoldnak nincs edzőterme. (Én jártam és edzettem is a az első, a leghíresebb venice-i Gold's ban, amit Mekkának is hívnak, ki is van rá írva külföldiül, hogy The Mecca of Bodybuilding. És a San Diego World's Gym-ben is voltam. Míg az előbbi inkább a hírnevéből él és kevésbé volt szimpatikus, az utóbbi igazi edzőterem.)

world gym1.jpgKathi Béla a World Gym San Diegoban. Tavaly szeptemberben fotóztam

Ezek a tények. És amikor valami a tényekkel ennyire van tisztában, de még Arnold Schwarzenegger "szteroidkúráját" is leírja - azt állítva, hogy ez sikerének a titka - akkor jól látszik, hogy komoly baj van a blogoszférában.

mecca..jpg
Elmélkedhetnénk azon élből, hogy vajon milyen szteroidkúrától lesz valaki A kategóriás színész, vagy milyen kúrától lesz Kalifornia kormányzója. Arra célzok itt, hogy a fogalmatlan hülyék elképzeléseinek ellenére minden sportban az akaraterő és a tehetség számít. Önmagában doppinggal senki sem ér sehova és biztosan nem lesz korának legjobb testépítője, aki megváltoztatja a világot.

hollywoog bouleward.jpg
Mekkora okosság egy kúrát közzétenni, főleg egy bilibe lógó kezű szakértőnek? Aki a fentiekből is látszik, hogy mennyire hiteles?

Elsősorban értelmes ember nem ad hülye ötleteket senkinek. A doppingolás nem gyerekjáték, hanem illegális, komoly fizikai és mentális egészségkárosodást okozó tevékenység. Ezért nem teszünk közzé kúrákat, hogy aztán hülyék ezzel tegyék tönkre magukat. Főleg nem teszünk közé ilyesmit légből kapott információk alapján. Az álságos doppingellenes duma szintén nem túl hiteles olyan hülyéktől, akik aztán kúrákat írogatnak, saját vélt, sőt álmodott szakértelmüket fényezve. Mert ők aztán tudják. Mert amit olvastak egy másik agyhalottól egy másik blogon, az tuti. Felvilágosításul közölöm: amit egy hülyeblogó, vagy bárki a neten leírt, az nem Arnold Schwarzenegger kúrája. Az csak mese.

A lényeg azonban most jön: Magyarországon 2013 július elseje óta illegális a doppingszerek kereskedelme. Tilos kereskedni, átadni (ingyen is, egy db tablettát is), importálni, exportálni, előállítani. Ez már nem a hatvanas-hetvenes évek, amikor Arnoldéknak fogalmuk sem volt az egészségkárosító hatásról és mindez akkor még nem volt illegális. Nekik senki nem mondta, hogy ez valaha tiltott lesz és hogy ebbe bele emberek bele fognak halni. Az első ismert doppinggal kapcsolatos halálesetek a nyolcvanas években történtek, jóval Arnold visszavonulása után de azok még nem anabolikus szteroidok, hanem a vízhajtók brutális használata miatt: akkoriban már sokkal szárazabb fizikum volt az elvárás, mint Arnoldék idejében.

Neki konkrétan az a szerencséje, hogy komoly edzésmúltja volt, mielőtt doppingszerekhez nyúlt, ráadásul töredékét használták annak a mennyiségnek, amit ma a hobbisták nyomnak a termekben. (Igaz, akkor még nem voltak hamisítványok. Ma már csak azok vannak.) Csak én ezt az információt mondjuk nem a neten kukáztam, hanem például konkrétan tudom, mit szedett Arnold Schwarzenegger és mennyit a korai éveiben, mivel volt szerencsém az edzőjével, Kurt Marnullal találkozni, sőt, filmet is forgatni. Nem, nem teszem közzé sehol.

Az Arnold utáni második generáció, a kilencvenes évekbeli versenyzők sorra halnak meg 50 éves koruk körül. Nasser El Sonbaty 48 évesen, Greg Kovacs 44 évesen halt meg tavaly és sorolhatnám még.  Magyarországon is többen meghaltak az utóbbi években - viszonylag fiatalon.

Biztosan kúrákat kell írogatni egy sülthülyének az Index címlapra?

Paradox a helyzet ebben az országban: egyrészt sokan minden testépítéssel kapcsolatos dolgot az ördög művének tartanak. Akár orvosok (!) képesek ótvar baromságokat beszélni boltban kapható, nagyon jó minőségű, még hétköznapi embereknek is bátran ajánlható, ellenőrzött élelmiszer-koncentrátumokról, magyarul táplálékkiegészítőkről. Olyan emberek okoskodnak, akik azt hiszik: a zöldségekben van a fehérje.Az emberi élet és egészség védelmére felesküldött szakemberek hazudják azt beteg embereknek mikor fogalmuk sincs, mi okozza a tüneteiket, hogy "biztos a tápkálékkiegészítőktől van". Nekem majdnem elkezdték megmagyarázni, hogy a fehérjétől volt motorbalesetem. Vicc.

Még rondább vicc, hogy a másik oldalról más hülyék meg úgy gondolják, szteroidkúrákat kell írogatni az olvasóknak, hátha kórházba kerül valaki. Úgy látom, a hülye ellentéte nem az okos, hanem a még nagyobb hülye.

Ráadásul nincs "a szteroidkúra", mert egy kúra nincs és minden kúra más. Ráadásul egy kúrában nem csak szteroidok vannak, a szteroid szó ugyanis nem ekvivalens a doppingszerrel: ez a szó önmagában csak szteránvázas vegyületet jelent. Nem árt ezt tudni, mielőtt megijedünk egy mezei gyulladáscsökkentő kenőcstől. 

A bennfentesek tudják, hogy áll a doppinghelyzet az élsportban. Nem kell erről beszélni olyanoknak, akik nem értik. A WADA végzi a dolgát. A hobbistáknak meg nem kell hülye ötleteket adni, mert már most is nagyon sokan előbb tudják a gyógyszerek neveit, mint hogy a teremben melyik a súlyzó.

Nem biztos, hogy hiányzik ide a svéd modell, amikor a termekből szedik össze a rendőrök a koxos hülyéket, némi büntetőeljárás reményében.

Tanulság: ebben a sportban túl sok önjelölt szakértő osztja az észt. Válogasd  meg, mit olvasol!

 

komment

Címkék: arnold dopping schwarzenegger

süti beállítások módosítása