BodyBuilder Gym

A BodyBuilder Gym egy minden fitnessz és wellness jelleget nélkülöző testépítő edzőterem. Hardcore bodybuilding felszerelés, azaz vasak vannak és gépek.
Ha meglesz a jubileum és az ezredik barom is bejön megkérdezni, hogy van-e szauna, extra szolgáltatásként felszerelünk egy géppuskát.
Hozzánk ún. edzést végezni járnak az emberek, pontosabban sportolók. Jó a hangulat, nincsenek félmeztelen feszengők meg papucsos buzik, aki ide jár, az rendesen edz, nem tartja fel pofázással a többieket. Ez a terem azoknak való, akik komolyan gondolják.
Elérhetőségünk: www.bodybuildergym.hu

Friss topikok

Személyi edző: az minek?

2013.06.19. 16:44 bodybulvár

Ha megkeresnénk a világ azon dolgait, amire legkevésbé akarnak költeni az emberek annak arányában, hogy mennyi mindent akarnak benne elérni,  illetve milyen céljaik vannak, a testépítés biztosan a top 3-ban lenne.

Sokan ugyanis azt képzelik: a jó test ingyen van. Az jár.

Ez bizony nem így van. Van aki szerencsés, van aki kevésbé, de az, hogy százezres okostelefonra, bulizásra, luxusnak minősülő nyilvánvalóan túl drága autóra és egyéb sznob cuccokra nem sajnáljuk a pénzt, az életünket jelentő testünkre viszont igen, eléggé röhejes.

Persze nem minden esetben tudatos ez. A legggyakrabban úgy jön elő, hogy a szaktanácsadást, a tudás megszerzését, segítséget várunk ingyen. Sokan gondolják, hogy akár internetes fórumokon emberek valami titkos küldetéstudattól vezérelve napi több órában olyan hülyékre várnak, akik a legalapvetőbb információkat sem hajlandóak elolvasni, semminek nem akarnak utánanézni, de úgy gondolják, majd valaki megoldja helyettük, hogy ők jól nézzenek ki, megmondja, mit kell tenniük. Természetesen ingyen

Persze ha a válasz nem egyezik az elképzelésükkel (nevezetesen hogy szarni kell az egészbe, semmit nem kell tenni, nem kell jól táplálkozni), akkor nem fogadnak meg semmilyen tanácsot attól a lelkes, naív marhától, aki rájuk szánja az idejét.

Nem mindenkinek van affinitása a sporthoz. Ez is egy szakma, ehhez is érteni kell: egy hozzáértő hosszú évek tanulásával, évek tapasztalatával szerzi meg a tudását. Az autószereléshez sem ért mindenki, a főzéshez sem, építőiparhoz sem: nem is értem, miért gondolják sokan, hogy a testépítéshez vagy bármilyen szintű alakformáláshoz nem kell érteni, és elég a pletykaszintű marhaságokból álló tudásuk.

A másik véglet, hogy sokan nem mernek lemenni a terembe, mert nem tudják a gépeket használni, nem ismerik a gyakorlatokat. Ezzel semmi baj nincs, de ilyenkor nincs más út, mint felfogadni egy személyi edzőt.
Sokan felesleges pénzkidobásnak tartják ezt, pedig azon kellene elgondolkodni, mennyi pénzbe és időbe kerül az, ha valaki a legkisebb eredmény nélkül, szarul edz évekig.

személyi edző1 (1).jpg

Személyi edzővel nincs probléma a szakszerűséggel, nem kell edzésterveken gondolkodni, nem kell aggódni a rosszul végrehajtott gyakorlatok miatt, sőt, az sem baj, ha valaki képtelen megjegyezni a gyakorlatok helyes végrehajtását.

Nincs kétségünk ha edző irányít, tudjuk, hogy jó úton járunk és fejlődni fogunk. A kétség pedig a legnagyobb ellenség, ezért fog bele mindenki minden hülyeségbe, mert nem tudja, jó-e, amit csinál és túl hamar várja az eredményt.

Az edző ezért van: rengeteg időt spórolunk vele, hogy nem nekünk kell évek alatt rájönnünk bizonyos dolgokra, már ha egyáltalán van affinitásunk ahhoz, hogy tényleg rájöjjünk. Nem lényegtelen szempont ez, tekintve, hogy a termekbe járók 95%-nak fogalma sincs, mi történik a testével edzésen és miért végzi azokat az adott gyakorlatokat.

Az első ok, amiért érdemes személyi edzővel edzeni, a szakszerűség. Ő mondja meg, hogy mit csináljunk és hogyan.

A másik ok a motiváció: nagyon nehéz egyedül végigmenni az úton, kitartóan lejárni és valóban végigcsinálni az edzést. Pináskodni, beszélgetni, ez mindenkinek megy, de túlmenni a fájdalomhatáron, küzdeni, belenyomni még három ismétlést, amikor már azt hiszed, hogy nem megy, az csak edzővel sikerülhet. (Vagy egy nagyon jó edzőtárssal.) Az edző az, aki miatt kénytelen vagy lemenni, és aki végig fog hajtani az edzésen, de persze úgy, hogy pontosan tudja, milyen intezitást bírsz és mire van szükséged..

Megfizethetetlen előnyök ezek ahhoz képest, mint amikor feleslegesen töltöd az idődet a teremben. Persze ehhez kell egy jó edző, mert ez a szakma is igen híg: akadnak bőven kóklerek, akiket soha nem érdekelt a testépítés, csak egy jól fizető szakmának gondolják.

személyi edző2.jpg

A jó edzőt érdekli a kliense és számára nem a havi díj benyelése, hanem a látható változás a sikerélmény.
Ami természetesen nem abból lesz, hogy az edző másokkal beszélget, ücsörög és sms-ezik, miközben az ügyfele edz, hanem végig vele van, sőt, néha be is száll az edzésbe, hogy lendületet adjon.

Nem minden edző néz ki annyira jól, van aki már túl elfoglalt, vagy túl kiábrándult a testépítő szintű fizikumból ahhoz, hogy csúcsformában tartsa magát. A 40 kilós gyíkbélák azonban biztos, hogy rossz választást jelentenek, ők legalább annyira röhejesek, mint az elméletileg táplálkozási szakértő dietetikusok 90 százalékát kitevő kövér nők.

Az álmaidért meg kell dolgozni, és ez szó szerint értendő akkor, ha nem szánsz éveket a szaktudás elsajátítására. Nem ahhoz kell az ész, hogy lejárjunk  aterembe bohóckodni, hanem ahhoz, hogy megkeressük a megfelelő fizikumra fordítandó pénzt.

A személyi edző csak addig tűnik drága, úri huncutságnak, amíg nem értjük meg: az általa adott szakértelem megfizethetetlen: rengeteg időt és pénzt spórolunk meg vele.

komment

Címkék: edző

süti beállítások módosítása